Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > I.C.E. Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 7th February 2020, 15:16   #1
Ptmg
Newbie
 
Mg Ztt

Join Date: Feb 2020
Location: Lisbon
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Erisin Android in a ztt highline with HK sound and sub

Good evening gentlemen, i'm a bit lost regarding the installation of my ERISIN.

I'll as precise as possible.


Original Audio Setup:

Highline Satnav / Harman Kardon speakers with subwoofer

Wheel well audio module with 17 pin socket

ISO (grey and brown) sockets behind the ashtray


Aftermarket Audio Setup:

Erisin Android Unit / Harman Kardon speakers with subwoofer

EXL007 6 meter extension

Adapter for 17 and 40 Pin sockets


Installation Status:

EXL007 connected to the 17 Pin socket where previously where installed the radio module

Erisin unit connected to the EXL007 via adaptor.


Problems:

No audio

No illumination in the Erisin Unit

Photos for help
https://imgur.com/a/j00PjS5


Thank you in advance
Ptmg is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 15:59   #2
AndyN01
Posted a thing or two
 
Rover 75 diesel tourer

Join Date: Jun 2017
Location: Tamworth
Posts: 1,055
Thanks: 798
Thanked 482 Times in 322 Posts
Default

Just as a starter it looks like there are less connections in the adapter leads than there are in the Rover loom.

I think you're missing the steering wheel controls - which isn't a big issue in itself but it makes me wonder if there are other connections missing.

Do you have the RAVE wiring diagrams? You might have to go back to basics and follow through each wire from loom to unit. If you don't I'm sure we can give you a run down of what wires/numbers do what.

Or maybe it's something simple such as a blown fuse?

Good Luck.

Andy.

PS Which passenger fuse box have you got? The "original" one with full sized fuses or the "new" one with mini fuses? AFAIK the wiring looms are different.

The original looks like this - it might not have the same relays etc. (RL1/RL2 etc.) depending on exactly which model/engine ZT-T you have. And the cables in the top right hand corner are my additions for an auxiliary socket.



Last edited by AndyN01; 7th February 2020 at 16:06..
AndyN01 is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 16:13   #3
Ptmg
Newbie
 
Mg Ztt

Join Date: Feb 2020
Location: Lisbon
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

AndyN01 Thanks for reply.

Answering your questions:

01- If it's missing i really don't know, but the steering controls are working

02- i don't have RAVE diagrams, don't even know what RAVE means.

03- Probably, but not so sure, because with the Highline Radio the audio just works fine

04- Full size fuses
Ptmg is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2020, 19:27   #4
AndyN01
Posted a thing or two
 
Rover 75 diesel tourer

Join Date: Jun 2017
Location: Tamworth
Posts: 1,055
Thanks: 798
Thanked 482 Times in 322 Posts
Default

Thanks.

Apologies for getting the connections wrong - it was just from a quick look.

RAVE is, I think, Rover Aftersales Viewing Environment, or, more simply, the Rover/MG Manual on a CD in a pdf format. You can get a copy from Rimmers:

https://rimmerbros.com/Item--i-ZAA000400

Am I correct in that the Highline is/was the original fitment? If so then I'd be very upset if it didn't work .

I think more detail would be helpful.

What is the model number?

What happens when you switch the unit on? Do you get a generic opening screen?

Does it have selections for "Radio" etc. etc. that need to be selected?

What have you already tried?

Assuming the unit is powering up but there is no audio I'm wondering if the unit isn't detecting anything to "play" OR it's not sending anything to amplifier (is that powering up?) and/or the speakers.

Andy.

Last edited by AndyN01; 8th February 2020 at 10:26..
AndyN01 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2020, 11:56   #5
Ptmg
Newbie
 
Mg Ztt

Join Date: Feb 2020
Location: Lisbon
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry for the late reply.

the highline was an original fitment

The model is just Erisin, I don't know the model

When I switch it on it works fine, I even tried different audio sources (youtube, radio, etc).

I suppose i need to take off the HK amplifier and make some new connections..or something similar, like having the power supply of the HK amplifier connected directly to a power source.
Ptmg is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2020, 06:55   #6
jubbarelly
I really should get out more.......
 
jubbarelly's Avatar
 
MG ZT

Join Date: Oct 2012
Location: Wolverhampton
Posts: 2,526
Thanks: 231
Thanked 260 Times in 181 Posts
Default

EXL007 is the wrong extension harness.

EXL005 is the one that's required, well its what I use and sell for the Xtrons stereos.

Maybe the Erisen has different pin outs.

Cheers

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
jubbarelly is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jubbarelly For This Useful Post:
Old 14th February 2020, 17:11   #7
Ptmg
Newbie
 
Mg Ztt

Join Date: Feb 2020
Location: Lisbon
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much, next week i'll have the EXL 005

I'm thinking in making a DIY installation guide, since it's not very clear, at least for the highline spec ZTT
Ptmg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd